فضای ذخیرهسازی ابری چیست؟
فضای ذخیرهسازی ابری، مدلی از پردازش ابری است که دادهها از طریق یک ارائهدهنده رایانش ابری که ذخیره اطلاعات را مدیریت و اداره میکند ، در بستر اینترنت ذخیره میکند. فضای ذخیره سازی ابری با ایجاد دسترسی به اطلاعات در هر زمان و مکان به شما چابکی، مقیاس جهانی و پایداری ارائه میدهد.
چگونه فضای ذخیره سازی ابری کار میکند؟
ارائهدهندگان فضای ذخیرهسازی ابری ظرفیتها، امنیت و دوام را مدیریت میکنند تا داده ها را برای برنامههای شما در سراسر جهان در دسترس قرار دهند. اپلیکیشنها از طریق پروتکلهای ذخیره سازی سنتی یا مستقیماً از طریق API به ذخیره سازی ابری دسترسی پیدا میکنند. بسیاری از ارائهدهندگان سرویسهای مکمل طراحی شده همچون کمک به گردآوری، مدیریت، امنیت و آنالیز داده در مقیاس گسترده پیشنهاد میدهند.
مزایای ذخیرهسازی ابری
از مزایای مهم ذخیرهسازی ابری امکان دسترسی به فایلها از هر مکان و با هر دستگاهی است. در ادامه به مزایای فضای ذخیرهسازی ابری میپردازیم.
با ذخیرهسازی ابری، سازمان هیچ هزینهای برای سخت افزار، ذخیرهسازی برای تامین یا سناریوی " روزی استفاده خواهد شد" متحمل نخواهد شد. شما میتوانید ظرفیتی را بر اساس تقاضا اضافه یا حذف کنید، بسرعت عملکرد و نگهداری تغییر پیدا میکند و تنها برای فضای ذخیرهسازی که استفاده میکنید هزینه پرداخت میکنید. دادههایی که کمتر قابل دسترسی هستند نیز میتوانند به طور خودکار مطابق با قوانین قابل کنترل به طبقات کم هزینه منتقل شوند.
زمانیکه تیم توسعه برای اجرا آماده هستند، زیرساختها نباید سرعت آنها را کم کند. فضای ذخیره سازی ابری به IT اجازه میدهد تا بهسرعت میزان فضای مورد نیاز را تحویل دهد درست زمانی که به آن نیاز دارند. فضای ذخیره سازی به IT اجازه میدهد تا به حل مسائل پیچیده به جای مدیریت فضای ذخیره سازی تمرکز کند.
متمرکز کردن ذخیره سازی در ابر ، یک نقطه نفوذ فوق العاده برای موارد استفاده جدید ایجاد میکند. با استفاده از سیاست مدیریت چرخه فضای ذخیره سازی ابری، شما می توانید فعالیت های مدیریت اطلاعات قدرتمند از جمله ردیابی خودکار و قفل کردن داده را در حمایت از نیازمندی های مکمل را انجام دهید.
نیازمندی های فضای ذخیره سازی ابری
اطمینان از اینکه داده های حیاتی و مهم امن، محفوظ و هر زمانی که به آنها نیاز داشته باشید در دسترس باشند خیلی مهم است. در این قسمت چندین نیاز اساسی زمانیکه ذخیره اطلاعات در ابر اتفاق می افتد آورده شده است:
از فضای ذخیره سازی ابری برای چه مواردی میتوان استفاده کرد؟
انواع فضای ذخیره سازی ابری
سه نوع فضای ذخیره سازی ابری وجو دارد که هریک از آنها مزایای و موارد استفاده مختص خود را دارند:
(object storage) فضای ذخیره سازی ابری مبتنی بر شی
برنامههای کاربردی توسعه یافته در ابر اغلب از مقیاس پذیری گسترده و ویژگیهای فراداده ذخیره سازی شی بهره می برند. راه حل های ذخیره سازی آبجکت مانند Amazon Simple Storage Service (s3) برای ساخت برنامه های مدرن از ابتدا که به مقیاس و انعطاف پذیری نیاز دارند ، ایدهآل هستند و همچنین می توانند برای وارد کردن ذخیره دادههای موجود برای تجزیه و تحلیل، پشتیبان گیری یا بایگانی استفاده شوند.
(file storage) فضای ذخیره سازی ابری خصوصی مبتنی بر فایل
برخی از برنامه ها نیاز به دسترسی به پرونده های مشترک دارند و به سیستم پرونده نیاز دارند. این نوع ذخیره سازی اغلب با سرور Network Attached Storage (NAS) پشتیبانی می شود. راهحلهای ذخیره فایل مانند Amazon Elastic File System (EFS) برای موارد استفاده مانند مخازن محتوای بزرگ ، محیط های توسعه ، فروشگاه های رسانه یا دایرکتوری ها کاربردی هستند.
(block storage) فضای ذخیره سازی خصوصی ابر مبتنی بر بلوک
سایر برنامههای سازمانی مانند پایگاه داده یا سیستم های ERP اغلب برای هر میزبان به ذخیره سازی با تأخیر کم و اختصاصی نیاز دارند. این یک ذخیره سازی متصل مستقیم یا یک شبکهStorage Area (SAN)) است. راه حلهای ذخیره سازی ابری مبتنی بر بلوک مانند Amazon Elastic Block Store (EBS) با سرور مجازی ارائه می شوند و تأخیر فوق العاده کم مورد نیاز برای کارها با عملکرد بالا را ارائه می دهند.